top of page
  • Szerző képeJenei Szilvia

Medvehagymás szendvicskrém (gluténmentes, vegán)

Frissítve: 2022. máj. 8.

Ez annyira egyszerű cucc, hogy nem voltam benne biztos, érdemes-e megosztani egyáltalán, de a facebookos reakciókból az derült ki, hogy igen - végülis ki mondta, hogy csak a bonyolult recept az igazi recept...?



Nos tehát vééééégre medvehagyma-szezon lett, ami minden évben azt eredményezi, hogy a világon mindenbe medvehagymát teszek: krémlevesbe, tésztaszószba, focacciara (!), kiflibe - meg persze a szendvicskrémbe is.

Van már a blogon egy szendvicskrém recept, ami a - bármilyen növényi - tej szűrleményéből készül. Az kicsit túró-szerű, darabosabb dolog, meg ugye kell, hogy legyen épp joghurt és szűrlemény is itthon. (Az egyik nem feltételezi a másikat, ugyanis a joghurt alapokat szűrés nélkül csinálom.)

Akartam valami krémesebbet, ami inkább krémsajt-jellegű, és persze lehessen bele medvehagymát tenni! Így lett aztán az alábbi szendvicskrém:



Hozzávalók:

- 1 kocka tofu, lehet natúr, vagy bazsalikomos (Lidlben kapható). Utóbbival finomabb, előbbi több helyen beszerezhető

- kis csokor medvehagyma

- 1-2 ek frissen facsart citromlé

- 2 púpos teáskanál sörélesztőpehely

- fehérbors, só


Az elkészítéséhez pedig szükség lesz egy aprítóra: a medvehagymát falatkányi darabokra tépkedem (persze megmosva), a tofut is nagyjából összetördelem, mehet minden az aprítóba, s jó krémesre összerobotolom.

Kész is! Ennek nem fontos állnia, mint a szűrleményből készült verziónak, szóval ad hoc beeső vendégeket is meg lehet kínálni vele :-)


Jó étvágyat!

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page