top of page
  • Szerző képeJenei Szilvia

Menü(terv) november második (!) hetére

De mikor lett hirtelen november...? Ráadásul hova tűnt az első hét vajon...?

Egyfelől tisztára úgy érzem, mintha minap még január lett volna, aztán hopp! másfelől viszont annyi minden történik mostanában, hogy minden hét érzésre három hétig tart, közbülső hétvégék nélkül. Asszem nem ártana kivennem pár nap szabit, s mondjuk aludnom egy jót :-)


Az elmúlt héten mindenhol voltunk. Mondhatnám, hogy bejártuk Tolnát-Baranyát, de ott pont nem voltunk, ellenben Somogy, Zala, Pest és Heves megyékben igen. Nálunk is voltak vendégek, mi is voltunk látogatóban, és még egy családi szülinapozást is megejtettünk, dupla tortával! Ugye mondtam, hogy szabira kéne mennem... :-) Sajnos viszont ez a hét erre nem alkalmas, úgyhogy tegnap este, miután fél 10-kor hazaértünk, gyorsan összeszedtem az eszemet, és megterveztem a menüt az elkövetkezendő napokra.

Legalább azon ne kelljen agyalni!



A sok fel s alá rohangászás közepette voltunk piacon is, úgyhogy többségében az ott beszerzett (és a kertben még fellelhető) zöldségek adják az alapot, mellé a pincéből némi lekvár, savanyúság, gyalult tök. Jó lesz! És gyors.


Íme:

KEDD, azaz ma:

- céklakrémleves almával - a cékla sajna nem saját, mert egyáltalán nem volt hajlandó kikelni, de az alma igen! (recept itt)

- brokkolis tészta - és a brokkoli is a kertből származik :-) (recept itt)

SZERDA

- maradék leves

- mángoldos risotto - mángold a kertből, ez alapján a recept alapján, barnarizzsel

CSÜTÖRTÖK

- gombaleves

- tökfőzelék - eltett gyalult tökből. Mikor a gigantikus tökökkel küzdöttünk augusztusban egy fél napig, hogy megpucoljuk (Pista segített), legyaluljuk és eltegyem üvegekbe, akkor annyira nem élveztem a dolgot, de most nagyon jól jön, hogy már félig kész a főzelék.

PÉNTEK

- 'halászlé' padlizsánból, nyuszikajagépben! (ezt a receptet szoktam csinálni, de mostanában teszek mellé egy kis vöröslencsét is, tök jó állagot ad neki)

- (kamu) túrógombóc

SZOMBAT

- maradék halászlé

- sólet (recept itt)

VASÁRNAP

- gazleves

- rakott krumpli lusta kiadásban (recept itt, gabonakolbász helyett most füstölt tofuval fogom csinálni, mert az van itthon)

HÉTFŐ

- maradék gazleves

- ázsiai tészta (recept itt)


A szokásos kenyérsütés melllé még betettem egy sütőtököt is, úgyhogy reggelire lesz majd sütőtökös palacsinta, illetve van egy tesztelés alatt álló sütőtökös zsemle receptem - reméljük, sikerrel járok, s akkor majd hozom a részletes leírást.

Ki akarom próbálni a sütőtökös joghurtot is (ez alapján a recept alapján), hátha jó :-) Drukkoljatok!



Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page